Elokuva alkaa siitä, kun poika yrittää etsiä töitä. Hän ei meinaa löytää itselleen pestiä, kunnes rahaa tarjotaan yllättävältä taholta.

Saattokeikka on sydämellinen matkaelokuva, jonka keskiössä ovat kaksi erilaista hahmoa. Heidän suhteensa kehittyy eriskummallisen matkan aikana, jonka jokainen koettelemus opettaa jotain. Musiikkiraita on vaihteleva, mutta kuvastaa hienosti hahmojen erilaisuutta. Kuvaus on mahtavasti toteutettu ja tuo sisältöä kohtauksiin, jotka muuten ovat juonen kannalta vähemmän merkityksellisiä. Näyttelijäsuoritukset ovat vaikuttavia, mistä suurimmat kiitokset saavat näyttelijät Noah Kin ja Heikki Nousiainen.

Elokuvan teemoina toimivat päättäväisyys ja hyväksyntä. Päähahmo Kamal haluaa tavata isänsä ja käyttää kaikki keinot päästäkseen tapaamaan tämän. Sillä ei ole väliä kuinka omituisia esteitä hänen pyrkimystensä eteen asetetaan, vaan sillä kuinka nopeasti hän selviää niistä. Yksi esteistä vasta riippakivi onkin, ja tämä riippakivi on Veikko. Veikko tarjoaa Kamalille rahaa, jonka avulla tämä pääsisi lentämään isänsä luo Nairobiin. Palvelukseksi Kamalin täytyy viedä Veikko mökilleen, minkä hän tekeekin pitkin hampain. Veikko on rasistinen, tai ainakin irvaileva Kamalia kohtaan, mikä luo heidän välilleen omituisen ja jännitteisen suhteen, joka ei lopulta edes muutu parempaan suuntaan. Tämä jännite kuitenkin rakoilee ja osoittaa, että Veikko saattaa sittenkin oppia silloin tällöin näkemään jotain hyvääkin Kamalissa ja heidän yhteisessä missiossaan.

Noah Kin näyttelee Kamalia, joka on perheeseensä kyllästynyt nuori. Kamal osaa olla päättäväinen, mutta myös toisinaan nipottava poika, jonka suhtautuminen asioihin saattaa muuttua salamannopeasti. Heikki Nousiainen näyttelee Veikkoa, joka on äkäinen papparainen. Veikolla on vahvat mielipiteet lähes kaikesta, mutta hän oppii kuuntelemaan elokuvan aikana jonkin verran muidenkin mielipiteitä. Muina näyttelijöinä toimivat esimerkiksi Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola.

Saattokeikka on sekoitus lempeyttä ja synkkyyttä, joka pitää hahmot keskiössä. Päähahmojen välinen suhde on kiinnostavaa katsottavaa, jota korostaa mahtava kuvaus. Kamalin johdonmukainen asenne siivittää elokuvaa suhkot varmalla otteella, ja Veikon tarina on oma kiinnostava osansa, joka sointuu hyvin Kamalin pyrkimysten kanssa yhteen. Saattokeikka viihdyttää veikeällä reissulla, joka varmasti nostaa hymyn huulille.